Oogbescherming

Van alle persoonlijke beschermingsmiddelen blijken het toch de veiligheidsbrillen te zijn die het moeilijkst zijn om “aan de man” te krijgen. Er is meestal een gebrek aan motivatie om een veiligheidsbril te dragen. Vaak wordt er ook niet gedacht aan de gevaren die kunnen leiden tot een mogelijk ongeluk totdat het te laat is. Zo gaan werknemers er vaak van uit dat de machines die ze gebruiken veilig zijn. De nonchalance van de werknemer is hierin een belangrijke factor. Jaarlijks vinden er dan ook veel ongevallen plaats met blijvende schade tot gevolg zoals gezichtsverlies.

Een veiligheidsbril is dus een zeer belangrijk beschermingsmiddel in de industrie waarbij een verplicht gebruik wordt aangewend vanaf het moment dat men het bedrijfsterrein binnengaat. Daarom worden er hoge eisen gesteld aan een veiligheidsbril: het moet comfortabel zitten, Het gezichtsveld moet breed genoeg zijn, het moet niet knellen op de neus, het uiterlijk is belangrijk etc. Vooral als men de veiligheidsbril gedurende de hele dag moet gebruiken, moet er voldoende aandacht worden besteed aan het soort materiaal van montuur en glas. Wij bieden daarom een zeer ruim assortiment aan voor allerlei verschillende toepassingen. De “glazen” van de meeste brillen hebben zowel een blanke versie als een gekleurde voor verschillende doeleinden en voor verschillende werkplekken (zoals bijvoorbeeld voor binnen of buiten). Zo hebben sommige types in lengte - en/of in hoogte verstelbare pootjes, extra zachte pootjes en/of neusvleugels. Is er de keuze uit polycarbonaat glazen, acetaatglazen, gehard glas of lasglazen en dan ook nog de keuze: met of zonder extra anti-fogg laag. Een enorme keuze dus. Zo zit er altijd een type bij die goed past, zonder te knellen en met een zeer sportief uiterlijk waarmee men geen “gezichtsverlies” hoeft te lijden.

Wij zijn importeur van het merk Infield Safety Eyewear. Dit duitse bedrijf is Europa’s snelst groeiende fabrikant van veiligheidsbrillen. Ze produceren een gevarieerd pakket met sportieve en modieuze doch beschermende brillen. Ze staan niet alleen sterk op de werkvloer maar zijn ook enorm innovatief op het gebied van sport en hobby. Infield is een zusterbedrijf van de lensmaker Signet Armorlite en is marktleider op het gebied van optische aanpassingen. Ze leveren naast standaard brillen ook brillen met leesvenster en monturen voor receptlenzen. Ook hebben ze een simpele (en veel goedkopere) oplossing voor brildragers: veiligheidsbrillen met een inzetstuk voor receptlenzen. Zo hoeft bij beschadiging alleen de veiligheidsbril vervangen te worden en kan het inzetstuk daar weer ingezet worden. Neem eens een kijkje in onze webshop om te zien welke mogelijkheden er zijn

Heeft u een vraag, of bent u informatie nodig ?

Bel dan naar 0591-564329

Contact

Assi Safety Nederland b.v.
Phileas Foggstraat 70
7825 AL EMMEN
Tel: 0591-564329
Fax: 0591-612451
info@assi.eu