Stukje geschiedenis


Om bij het begin te beginnen moeten we even een stukje verder terug in de tijd, namelijk het jaar 1990. In dit jaar zijn de oprichters en huidige eigenaren Gea en Henk Post begonnen te werken bij een soortgelijke groothandel waar de basis werd gelegd van hun inmiddels enorme kennis en vaardigheden. In 2000 werd dit bedrijf verkocht. Zij konden zich niet goed vinden in de nieuwe structuur. En nadat zij door klanten gevraagd werden om voor zichzelf te beginnen hebben ze na enige twijfel en overleg besloten om hiervoor te gaan en plannen werden gesmeed. In april 2001 is het zover, de huur (toentertijd nog in een huurpand aan de Kapitein Grantstraat) is betaald, het magazijn gevuld, de balie geïnstalleerd en de naam Assi Safety Nederland is een feit. De orders en klanten stromen binnen en enkele jaren later moet er gezocht worden naar een groter pand. Het toen nog nieuwe industrieterrein leek aantrekkelijk en de huidige zichtlocatie werd aangekocht. De tekening werd door Henk Post zelf getekend en de bouwplannen werden gemaakt. In oktober 2004 is het zover en wordt de nieuwe locatie betreden.

Van hieruit worden nog steeds alle klanten beleverd, zowel nationaal als internationaal. Mèt een grote showroom en ontvangstgelegenheid voor de klanten, voldoende kantoren en een groot (goedgevuld) magazijn.

Wat doen we

Assi Safety is een totaalleverancier op het gebied van veiligheidsartikelen. Dit is een ruim begrip maar ons assortiment is dan ook groot. Veiligheidskleding en –schoenen waren altijd de hoofdmoot maar aangezien de veiligheid op de werkvloer flink is aangescherpt de afgelopen jaren zijn de overige beschermingsmiddelen niet meer weg te denken. Daarbij kan men denken aan bijv. een simpele helm een paar handschoenen en een veiligheidsbril. Maar de werkelijkheid gaat veel verder. Zie onze pagina met Producten om te zien wat wij allemaal voeren. In de webshop kunt u tevens de artikelen met hun omschrijvingen zien.

Voor wie zijn we?

Allereerst zijn wij een aanspreekpunt voor eigenlijk alle bedrijven. We zijn met name gericht op de werkende mens die, in allerlei werkomstandigheden, moet worden voorzien van niet alleen beschermende werkkleding en –schoenen, maar ook van persoonlijke beschermingsmiddelen (zoals hoofd- en handbescherming) en middelen voor op de werkvloer (zoals zeep en poetspapier). Dit geldt voor allerlei soorten werkzaamheden. Denk hierbij niet alleen aan “gevaarlijke” situaties die zich kunnen voordoen maar bijvoorbeeld ook op de werkplek waar men representatief dient over te komen. Dus zowel voor bouw, on- en offshore bedrijven, chemie, industrie, landbouw. Maar ook voor overheidsinstellingen, veiligheidskundigen, dienstverlenende bedrijven, transport, infra, horeca, tuiniers, noem maar op. Heeft u specifieke vragen: leg de uitdaging bij ons neer. Wellicht vinden wij een gepaste oplossing voor u.

Visie

Inmiddels met de 25 jaar ervaring kunnen wij onze klanten snel en efficiënt beschermen tegen de risico’s die het werk met zich meedraagt. De nadruk wordt dan ook vooral gelegd op kundig advies en een goede service voor de veiligheid en welzijn van onze klanten. Om mee te gaan in de steeds (sneller) groeiende en veranderende economie vernieuwen wij ons continue met kennis en producten. Wij staan niet stil maar springen meteen in op nieuwe normen en innovaties in de markt. Dit vertalen wij weer naar onze klanten. Daarbij houden wij de drempel laag zodat iedereen zich thuis voelt bij ons en ook met vragen bij ons aan dúrft te kloppen.

Service

Om een goede service te bieden ben je betrokkenheid nodig. Wij hebben een sterk team dat zich voor iedereen inzet. Bij ons wordt niet in hokjes gedacht maar wordt er samen naar oplossingen gezocht. Zo kunt u altijd bij ons terecht met uw vragen. Informatie wordt snel en kundig opgezocht. Een aantal van onze sterke punten zijn:

Welkom

In onze showroom wordt iedereen hartelijk ontvangen.

Voorraad

Wij houden grote voorraden bij, voor snelle leveringen.

Goederen

Goederen kunnen bij ons afgehaald worden.

In de regio

Op de routedagen worden goederen gratis gebracht.

Verzending

Overige leveringen worden dagelijks verzonden.

Kleding

Kleding wordt meteen voorzien van een logo.

Pakketten

Pakketten worden per persoon verpakt.

Puntensysteem

Puntensystemen kunnen worden bijgehouden.

Otoplastieken

Otoplastieken kunnen bij ons of op de eigen werkplek worden aangemeten.

Diensten

Onze kernactiviteiten zijn het het leveren van artikelen. Echter zijn deze artikelen niet altijd “af”. Zo moeten (de meeste) kledingstukken voorzien worden van logo’s ivm de belastingdienst. Dit kunnen wij voor u verzorgen. U heeft de keuze uit verschillende soorten gedrukte logo’s, rechtstreekse borduringen en/of borduurbadges.
Moet er kleding versteld of aangepast worden, ook hiervoor kunt u bij ons terecht.

Dagelijks rijden we met eigen vervoer in de regio om goederen franco te leveren. Valt u buiten de regio dan maken we gebruik van de pakketdienst DPD. De pakketten kunnen dezelfde dag nog verstuurd worden en hebben dan (in 90% van de gevallen) maar een omlooptijd van een dag.

Importeursschap

Doordat Assi Safety al jaren een gevestigde naam is binnen deze branche zijn wij voor bijna alle merken die wij voeren A-dealer en hebben we voor sommige merken zelfs het importeursschap. Zo is Assi importeur van de merken:

Jolly Scarpe: Deze firma heeft zich voornamelijk gericht op schoenen en laarzen voor de reddings branche. Uitgangspunt zijn de brandweer, leger, ambulance, reddingswerkers en politie. Zij hebben een unieke lijn waarin comfort en specialisme centraal staan. Zo wordt er bij de meeste modellen gewerkt met Goretex® en hebben ze een type zool dat door geen enkel merk geëvenaard kan worden. Door dit unieke comfort zetten wij de lijn ook in in de On- en Offshore, industrie en bouwbedrijven. Mensen met rug-, heup- en of knieklachten zijn vaak gebaat bij de werkschoenen.

Infield Safety Eyewear: Dit duitse bedrijf is Europa’s snelst groeiende fabrikant van veiligheidsbrillen. Ze produceren een gevarieerd pakket met sportieve en modieuze doch beschermende brillen. Ze staan niet alleen sterk op de werkvloer maar zijn ook enorm innovatief op het gebied van sport en hobby. Infield is een zusterbedrijf van de lensmaker Signet Armorlite en is marktleider op het gebied van optische aanpassingen. Ze leveren naast standaard brillen ook brillen met leesvenster en monturen voor receptlenzen. Ook hebben ze een simpele (en veel goedkopere) oplossing voor brildragers: veiligheidsbrillen met een inzetstuk voor receptlenzen. Zo hoeft bij beschadiging alleen de veiligheidsbril vervangen te worden en kan het inzetstuk daar weer ingezet worden. Neem eens een kijkje in onze webshop om te zien welke mogelijkheden er zijn.

Strakofa workwear/ Aalesund Oljeklede: Deze noorse fabrikant produceert al tientallen jaren vlamvertragende arbeidskleding onder de naam Strakofa. Zij waren ook een van de eerste fabrikanten in Europa die antistatisch doek kon leveren. In samenwerking met ons hebben ze de vlamvertragende en antistatische overalls ontwikkelt in een sterke en robuuste stijl. Een aantal jaren terug is het bedrijf versterkt door Aalesund Oljeklede, een bekend merk in de visserij, en is het assortiment uitgebreid met sterke en betrouwbare vissers-, offhoreskleding.

Webshop

In onze webshop, die binnen enkele weken operationeel is, kunt u een groot deel van onze te leveren producten zien met de bijbehorende omschrijvingen. Omdat wij van al onze leveranciers het volledige pakket kunnen leveren is het mogelijk om ook al hun producten te plaatsen. Dit zijn er inmiddels niet duizenden maar honderdduizenden producten. Vandaar dat wij hieruit al een standaard selectie hebben gemaakt. Kiest u voor een product die niet in de webshop, maar wilt u het toch graag via de shop bestellen, dan voegen wij deze toe aan de webshop. Wij proberen zoveel mogelijk in de wensen van onze klanten te voorzien, maar mochten er verbeterpunten zijn dan staan wij daar voor open. U bent immers degene die met deze webshop te doen heeft.

Vacatures

Er staan helaas momenteel geen vacatures open.

Heeft u een vraag, of bent u informatie nodig ?

Bel dan naar 0591-564329

Contact

Assi Safety Nederland b.v.
Phileas Foggstraat 70
7825 AL EMMEN
Tel: 0591-564329
Fax: 0591-612451
info@assi.eu